Bazar günü üçün – Əncir piroqubackend

Bazar günü üçün – Əncir piroqu

  • whatsapp
  • messenger
  • telegram
  • vkontakte
  • odnoklassniki

Xəmir üçün:
100 qr un
70 qrkərəyağı
100 qrşəkərtozu
2 ədədyumurta

Karamel üçün:
70 qr şəkər tozu
100 ml su
1 çimdik nanə qurusu

Karamelin hazırlanması:

Əncirin qabığı soyulur.
Üzərinə şəkər tozu və su əlavə olunub qaynadılır.
Karamel şəklinə salınıb soyudulur.(əncir çox əzilməməlidi)

Xəmirin hazırlanması:
Unun üzərinə kərə yağı, şəkər tozu və yumurta əlavə edilib xəmir yoğrulur.
Xəmir iki hissəyə bölünür.
Bir hissəsi formaya yerləşdirilib üzərinə karamel yayılır.
Üstü xəmirin qalan hissəsi ilə örtülür.
160 dərəcəyədək qızdırılmış sobada 15 dəqiqə bişirilir.
Piroqun üzərinə dondurma qoyulub servis edilir.

Bazar günü üçün - Əncir piroqu

İnterpress.az