Şabalıd şorbasıbackend

Şabalıd şorbası

  • whatsapp
  • messenger
  • telegram
  • vkontakte
  • odnoklassniki

Tərkib:
60 qr şabalıd
40 ml qaymaq
1 ədəd baş soğan
½ ədəd sarı bibər
½ ədəd kök
300 ml su
Bitki yağı
Duz, istiot

Hazırlanması:
Şabalıd çərtilir, duzlu suda bişirilib, qabığı təmizlənir.
Soğan, bibər, kök xırda doğranır.
Soğan yağda bir qədər qızardılır.
Üzərinə bibər, kök, şabalıd əlavə edilib qovrulur.
Qarışığa qaynar su qatılıb blenderdən keçirilir.
Şorbaya qaymaq, duz, istiot əlavə olunub qarışdırılır.
5 dəqiqə qaynadılıb odun üzərindən götürülür.

Şabalıd şorbası

İnterpress.az