Diqqət: Çayı belə dəmləməyin! Xərçəng yaradırbackend

Diqqət: Çayı belə dəmləməyin! Xərçəng yaradır

  • whatsapp
  • messenger
  • telegram
  • vkontakte
  • odnoklassniki

İnterpress.az Yenicag.az-a istinadən xəbər verir ki, alimlər çayın müxtəlif qatqı maddələri ilə zənginləşdirildiyini, bu maddələrin isə sağlamlığa ciddi ziyan vurduğunu bildirirlər.

Lakin əsas məsələ çayın növü və tərkibi olmaqla yanaşı, həm də onun necə dəmlənməsidir.

Xalq arasında eşitdiyimiz “Çayı qaynatmazlar” sözü öz təsdiqini tapıb. Belə ki, qaynar su töküldükdən sonra alovun üstünə qoyulan və qaynadılan çay “xərçəng” riskini çoxaldır. Dadı ilə də normal dəmlənmiş çaydan olduqca fərqlənən qaynadılmış çaydan bacardığınız qədər uzaq olmağınız tövsiyə edilir.

Həmçinin, çay dəmləmək üçün istifadə edilən suyun temperaturuna da diqqət etmək lazımdır.

İnterpress.az