Ət saxlandıqca dadlanır…backend

Ət saxlandıqca dadlanır…

  • whatsapp
  • messenger
  • telegram
  • vkontakte
  • odnoklassniki

İnterpress.az Türkiyə mətbuatına istinadən bildirir ki, bu suala cavab tapmaq üçün mütəxəssislərdən ibarət bir qrup toplanıb. Mütəxəssislərin sözlərinə görə, 79 gün saxlandıqdan sonra bişrilən ət yumşaq və dadlı olur.

99 gün saxlanıldıqdan sonra bişirilən ət donuq, quru olur, kifayət qədər yumşaq olmur. Ancaq kömürdə bişirildiyi təqdirdə damarlarda axan qana təsir göstərəcək bir dadda olur.

199 gün saxlandıqdan sonra bişirilən ət çox ləzzətli olur. Bu qədər saxlandıqdan sonra ət torpaq və ya pendirə bənzər dadda olur. Kəsildikdən 199 gün sonra bişirilən əti yeyən şəxslərdən biri “Sanki vəhşi bir gözəlliyi çeynəyirəm” deyib. Bir başqası isə “Bu ət daha çox xoşbəxtlik hormonu yaradır” deyə bildirib.

Ancaq dünyanın ən məşhur restoranlarında uzun müddət saxlanmış ətdən hazırlanan yeməklər olduqca bahalıdır.

İnterpress.az