Marketdən alınan meyvə-tərəvəzdəki zərərli pestisidləri necə yumalı – Bioloqdan məsləhətbackend

Marketdən alınan meyvə-tərəvəzdəki zərərli pestisidləri necə yumalı – Bioloqdan məsləhət

  • whatsapp
  • messenger
  • telegram
  • vkontakte
  • odnoklassniki

Pestisidlər meyvə-tərəvəzi yedikdə orqanizmə keçir. Medicina.az onların düzgün yuyulmasını təqdim edir.

İndiki meyvə-tərəvəzi adi su ilə yumaq məsələni həll etmir. Pestisidi xüsusi yuma üsulu aparır. Bioloqlar düzgün yuyulma üsulunu izah edir.

-2 litr suya 1 xörək qaşığı limon suyu, 2 xörək qaşığı sirkə qatıb, meyvə, tərəvəz, göyərtini burda 30 dəqiqə saxlayıb sonra yuyun.
-2 lirt suya 50 ml alma sirkəsi – 3 xörək qaşığı duz qatın. Meyvə-tərəvəzi burda 20 dəqiqə saxlayın.

-Bikarbonat natriy – 1 xörək qaşığı sodanı 1 litr sua həll edin, meyvə tərəvəzi bu su ilə yuyun.

-Əvvəlcə meyvə-tərəvəzi yuyun, sonra onları sodalı suda 30 dəqiqə saxlayın. Soda 90% pestisidləri yuyur. Sonra meyvələri təmiz suda yaxalayın.
Bununla da meyvə-tərəvəzin detoksikasiyası baş verir.

İnterpress.az