Bizi Facebook`da izləyin

20 saniyəyə bağlanır... Bağla

Haqqımızda

Əlaqə



Ətli abqoralı göyərti şorbası

Bu şorbanı çox sevirəm, qış-yay bişirirəm. Yay aylarında şorbaya abqora əvəzinə təzə alça qatıram. Dadı çox xoşdur. İftara mütləq hazırlayın.

Dərc edilib: 12 iyun 2018 [11:45]
Baxış sayı: 23786

Tərkib:

200 qr mal ət və ya sümüklü quzu əti
1,5 l su
1 ədəd baş soğan
30 qr noxud
50 qr yumru düyü
50 qr kərə yağı
3 dəstə kəvər
2 dəstə keşniş
1 dəstə şüyüd
1 x.q. abqora
Duz, istiot, sarıkök

Hazırlanması:

Ət xırda doğranıb duzlu suda bişirilir. Soğan və göyərti xırda doğranır.
Noxud axşamdan isladılıb suda bişirilir. Soğan yağda bir qədər qovrulur. Üzərinə bişirilmiş ət əlavə edilir, duz, istiot, sarıkök səpilib qovrulur. Qarışığa su tökülüb qaynamağa qoyulur. Qaynayan suya düyü, noxud, göyərti əlavə olunub zəif odda bişirilir. Düyü tam bişdikdən sonra şorbaya abqora tökülüb odun üzərindən götürülür.

İnterpress.az






Oxşar xəbərlər

"BAKUBUS" lardan razısınız?


Cəmi səslər: 249